Serwis (NIE ASO) w toruniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kosaG
    Classic
    • 2010
    • 26

Zamieszczone przez Big
    Osiągi są na podobnym poziomie (moc , V-max).
    Mylisz się i to bardzo. Na papierze wartości max są podobne, natomiast turbo benzyna "ciągnie" od samego dołu i to jest największa przewaga tego silnika. Jak kogoś wiozę 1.4 to często pada pytanie - to jest tylko 122km?.

Zamieszczone przez Big
    Silnik jest mocno wysilony i wspomagany turbiną, co oznacza, że często będzie pracował na dość wysokich obrotach.
    Niezupełnie, właśnie dzięki turbinie można jeździć tym silnikiem na niskich obrotach, więc raczej to nie to ;-).
    O wysileniu to właściwie nie ma co mówić w tym wypadku dla benzyny wartości 100-120 KM z litra są w normie. Tym bardziej jeśli oferuje to fabryka ;-)
    Tak dla porównania dragstery osiągają 1200KM z litra ;-) no ale oczywiście długo tym nie pojeździsz dlatego 10x mniejsza wartość jest jak najbardziej OK
  • rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jest u nas w ogole jakis godny polecenia? Pytam sie bo chodzi o grubsza robote (mam nieszczelnosci miedzy turbina a przepustnica + do silnika najprawdopodobniej dostaje sie falszywe powietrze i daje za uboga mieszanke), do tego chce wymienic rozrzad z pompa, naprawic rozrusznik i przepustnice przeczyscic wiec zalezy mi na fachowej diagnostyce a nie opowiadanie bajek i naciaganie klienta jak w aso.

na najblizszy mam namiar w bydgoszczy :diabelski_usmiech
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

Pracuję...